Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

 Składniki:

  • dwie mini sałaty rzymskie
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 plasterki szynki
  • 2 jajka
  • pół czerwonej papryki
  • oliwa z oliwek lub w wersji dukanowskiej olej parafinowy
  • ocet winny z czerwonego wina
  • sól i pieprz
  • ewentualnie sok z połowy cytryny

Listki sałaty ułożyć na talerzu, pomidorki przekroić na pół, ugotowane na pół twardo jajka podzielić na cztery części, szynkę pociąć na paseczki i podsmażyć na suchej patelni. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Na listkach sałaty ułożyć paprykę, połówki pomidorków, szynkę i jajka. Posolić, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą, octem i sokiem z cytryny.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *