Kapusta po węgiersku

Kapusta po węgiersku to bardzo smaczna wersja kapusty zasmażanej.

Składniki:

  • 35 dag kiszonej kapusty
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 cebula drobno posiekana cebula
  • 1 biała papryka pokrojona w kostkę
  • 1 pokrojony w kostkę ogórek kiszony
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz
Składniki oprócz białej papryki, cebuli i mąki wrzucić do gara i gotować do miękkości, dodać białą paprykę, chwilę wszystko razem pogotować, aby papryka zmiękła. Cebulę podsmażyć, dodać do niej mąkę i dorzucić do kapusty, doprawić i zagotować.

Kapusta po węgiersku
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Kapusta po węgiersku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *