Krem z kurczaka i pieczarek

Krem z kurczaka i pieczarek

Składniki:

  • 3 nogi z kurczaka
  • włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera)
  • 20 dag pieczarek
  • 1 gałka muszkatołowa
  • łyżeczka świeżego imbiru
  • łyżka śmietany
  • łyżeczka mąki
  • sól, pieprz
Z warzyw, pieczarek i nóg ugotować rosół. Po ugotowaniu rosołu warzywa wyrzucić, pieczarki odłożyć ,a mięso oddzielić od skóry i kości, po czym dodać je z pieczarkami z powrotem do rosołu, dodać mąkę rozrobioną ze śmietaną i odrobiną rosołu, zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać gałkę muszkatołową, imbir i doprawić solą i pieprzem.
Krem z kurczaka i pieczarek
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *