Kotlety z jajek

Naszła mnie ochota na takie kotlety jajeczne.

Składniki na 8 sztuk:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo startych na tarce
  • 3 surowe jajka
  • 10 dag żółtego sera startego na tarce
  • 1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • posiekany pęczek szczypiorku
  • posiekana połowa pęczka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
Cebulę podsmażyć, wymieszać z pozostałymi  składnikami, formować kotleciki, które panierować  w bułce tartej. Smażyć do czasu z obu stron aż będą rumiane. Kotlety z jajek dobrze smakują na ciepło i na zimno.
Kotlety z jajek
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kotlety z jajek

  1. Podobnie jak koleżanka, takie kotlety jadałam raz na jakiś czas w barze mlecznym. U mnie w domu się ich nie robiło. Ja natomiast zaczęłam robić je u siebie z podanych w necie przepisów. Były dobre, ale to jednak nie było TO. Wypróbowałam Twój przepis i są idealne!!!!
    Dzięki Kermeet :*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.