Bardzo szybkie spaghetti alla carbonara

Bardzo szybkie spaghetti alla carbonara

Bardzo szybkie spaghetti alla carbonara

Kolejny przepis z książki „Kuchnia dietetyczna. 1001 przepisów”.

Składniki dla 2osób:

  • 10 dag pokrojonej w paseczki chudej szynki (najlepiej wędzonej)
  • 120 g spaghetti
  • 1 posiekany drobno ząbek czosnku
  • 4 łyżki nisko-tłuszczowej śmietany
  • sól, pieprz
  • świeżo posiekana natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oliwy

Do garnka wlać wodę, dodać sól i oliwę, doprowadzić do wrzenia, wrzucić makaron i gotować 7 min. Szynkę podsmażyć bez tłuszczu na patelni z nieprzywierającą powłoką, dodać czosnek i śmietanę. Wszystko podgrzewać kilka minut na małym ogniu. Makaron odcedzić, przełożyć na talerze, polać sosem i posypać natką. Gotowe!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *