Papryka faszerowana

Pyszna fajnie wyglądająca papryka faszerowana

Składniki:

  • 6 papryk
  • 2 woreczki ryżu (1 szklanka)
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 16 dag pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 45 dag mięsa mielonego ( ja użyłem z indyka)
  • sól, pieprz
Ryż ugotować, ostudzić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Ostudzony ryż wymieszać z cebulą, pieczarkami i mięsem, doprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić. Paprykom odciąć górę i oczyścić z nasion. Nakładać farsz do papryk. Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° C około 40 min.
Papryka faszerowana
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Papryka faszerowana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *