Czerwona sałatka Nigelli

Czerwona sałatka Nigelli to przepis na sałatkę, którą zobaczyłam programie Nigelli Lawson i od razu mi się spodobała, a że właśnie trwa akcja Tęcza smaków, więc nadarzyła się okazja, aby tę sałatkę przyrządzić.Od siebie dodałam czerwoną paprykę. Idealna do steków z woła:) Polecam Wam blog, gdzie są chyba wszystkie przepisy brytyjskiej kucharki: Przepisy Nigelli Lawson – Nigella Ucztuje.
Czerwona sałatka Nigelli

Składniki dla 2 – 4 osób:

  • 2 pokrojone w półplasterki pomidory
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • pół czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • oliwa
  • sól do smaku
Fasolę odcedzić i przepłukać zimną wodą. Cebulę polać octem, wymieszać i odstawić na 15 min. Przed podaniem wymieszać wszystkie składniki razem, lekko posolić i skropić oliwą. Gotowe!
Czerwona sałatka Nigellifasofa
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Czerwona sałatka Nigelli

  1. Jeszcze nie miałam okazji jeść połączenia czerwonej fasoli z surowymi pomidorami – znam je tylko w wersji na ciepło, w chili con carne. Muszę kiedyś spróbować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *