Kapusta zasmażana

Pyszna, słodkawa kapusta zasmażana.

Składniki:

  • 1 kg przepłukanej kapusty kiszonej (normalnie nie płuczę kapusty, ale w tym przypadku, chciałem, żeby była słodka)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 3,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Kapusta zasmażana

Kapustę lekko posiekać, wrzucić do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła kapustę, dodać kminek i gotowac do miękkości. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać mąkę i jeszcze chwilę smażyć, dodać do kapusty i zagotować, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Kapusta zasmażana
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kapusta zasmażana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *