Pasta chrzanowa (do kanapek)

Pasta chrzanowa (do kanapek)

Składniki:

  • 4 łyżki tartego chrzanu (najlepiej świeżego)
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki potłuczonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy do smaku
Chrzan utrzeć ze śmietaną, dodać orzechy, przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym i pieprzem, połączyć z jajkami i szczypiorkiem. Gotowe!
Pasta chrzanowa (do kanapek)
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Pasta chrzanowa (do kanapek)

  1. Zapowiada się smacznie, jednakże ja pomiędzy pieczywo a pastę, położyłabym kawałek wędliny, czy pieczonego schabu. Już jakiś czas temu przeprosiłam się z chrzanem i zjadam prawie słoiczek na tydzień. Sama! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *