Pełnoziarniste tosty z serem fetą

Pełnoziarniste tosty z serem fetą, szynką, porem i czarnymi oliwkami

Pełnoziarniste tosty z serem fetą

Por ostatnio jest u mnie bardzo w cenie, a tosty z dodatkiem tego warzywa, to zdecydowanie numer 1:) Tosty ze względu na obecność fety są słone, ale łagodny, słodki ketchup to równoważy. Do tego biała kawa i jak dla mnie to bardzo dobry początek dnia:)

Pełnoziarniste tosty z serem fetą

Składniki:

  • chleb pełnoziarnisty
  • kilka cienkich krążków pora
  • kilka oliwek pokrojonych w plasterki
  • kilka plastrów sera feta
  • kilka plastrów szynki
  • oliwa
  • ketchup

Rozgrzać opiekacz do tostów. Na kromki chleba położyć po plasterku szynki i fety, 4 -5 krążków pora, plasterki oliwek, polać delikatnie ketchupem i „zamknąć” kromką.  Opiekacz spryskać oliwą, włożyć przygotowane kanapki i opiekać 2 – 3 min. (czas zależy od możliwości opiekacza). Gotowe!

Pełnoziarniste tosty z serem fetą

 

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Pełnoziarniste tosty z serem fetą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *