Przepis na żołądki w sosie cebulowym

Składniki:

  • 60 dag żołądków drobiowych
  • 3 duże cebule pokrojone w kostkę
  • 1 marchewka starta ma tartce o grubych oczkach
  • 1 pietruszka starta ma tartce o grubych oczkach
  • 1/2 selera starta ma tartce o grubych oczkach
  • mąka
  • śmietana
  • sól, pieprz
Przepis na żołądki w sosie cebulowym
Żołądki oczyścić, pokroić w paski, wrzucić do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i selera, zalać wodą i gotować aż żołądki zmiękną. Cebulę podsmażyć na oleju na patelni, po czym dodać do żołądków, zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki, doprawić solą i pieprzem.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Przepis na żołądki w sosie cebulowym

  1. Jak ja lubię takie dania. Nie odważyłam się niestety jeszcze na zrobienie czegoś takiego. Mam wrażenie, że podroby w sklepach są mało świeże, a nie wiem jak odróżnić dobre od starawych 🙁

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *