Faszerowane nóżki kurczaka

Składniki:

  • 6 nóg z kurczaka
  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
Faszerowane nóżki kurczaka
Wytrybować kości z nóżek kurczaka (tutaj link jak to zrobić) . Szpinak wrzucić do garnka i odparować z niego nadmiar wody, dodać 2 rozdrobnione ząbki czosnku, fetę i jedno jajko, mieszając odparować do takiej konsystencji, żeby farsz nie wypływał później z nóżek. Wytrybowane nogi nadziewać farszem (można je później spiąć wykałaczkami), układać na blachę do pieczenia i piec około 1h w temperaturze 180° C.
Faszerowane nóżki kurczaka
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Faszerowane nóżki kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *