Filety rybne panierowane

Pyszne, chrupiące filety rybne panierowane

Składniki:

  • kilka filetów z ryby (ja użyłem dorsza i mintaja)
  • 2 jajka roztrzepane z łyżką wody lub mleka
  • mleko
  • przyprawa do ryby
  • bułka tarta zmieszana z mąką ziemniaczaną w stosunku 3:1 (panierka wychodzi chrupka i ładnie przylega do ryby)
  • sól
  • olej do smażenia
Filety rybne panierowane
Filety zalać w misce  mlekiem (ryba straci niepożądany zapach i będzie delikatniejsza w smaku)  zmieszanym  z przyprawą do ryby i odstawić na minimum 4h. Rybę osuszyć, posolić, panierować najpierw w jajku a później w bułce tartej zmieszanej z mąką, smażyć z obu stron aż filety będą rumiane
Filety rybne panierowane
Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Filety rybne panierowane

  1. smacznie wyglądają :))

    Z daleka do Ciebie przybywam, więc pozwól że na chwilę się zatrzymam.
    Kłopotu nie sprawię, ale pozdrowienia i życzenia zostawię.
    Za Twoją gościnność podziękuję.
    Uśmiechem przypieczętuję i dalej powędruję.
    Miło że jesteś…

  2. Usmazylam filety z Miruny wedlug tego przepisu i wyszly przepyszne a panierka super chrupiaca.Dodam ze moczylam rybke w mleku z dodatkiem przyprawy do ryb firmy Appetita.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *