Pasta z makreli

Pasty rybne nie należą do moich ulubionych śniadaniowych pyszności, ale Pasta z makreli Małgosi wyhaczona w piątkowy wieczór, od razu mi się spodobała i po małych modyfikacjach znalazła się na mym stole w sobotni poranek.
Pasta z makreli

Składniki na dwu – lub czteroosobowe śniadanie:

  • 1 makrela wędzona o wadze ok. 300g
  • 1 mała marynowana papryczka jalapeño pokrojona w małą kostkę
  • pół świeżej czerwonej papryki – również pokrojonej w kostkę
  • garść drobno posiekanej natki pietruszki
  • ok. 10 czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Makrelę za pomocą dwóch widelców otworzyć, wyjąć kręgosłup, mięso oddzielać od skóry, usuwając ości. Mięso przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki oraz majonez, posolić, popieprzyć i delikatnie wymieszać. Gotowe!
Pasta z makreli
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Pasta z makreli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *