Grzanki z sosem pomidorowym, serem i szynką

Grzanki z sosem pomidorowym, serem i szynką
Z wczorajszej pizzy zostało mi trochę sosu pomidorowego, sera i jeden duży plaster szynki, same szczątkowe resztki. I tak powstały te grzanki, szybko i na ciepło, na rozgrzewkę po zakupach. Do tego herbata z sokiem malinowym i cytryną i szybki pseudo obiad gotowy:) Znakomicie sprawdzą się również na śniadanie. A tak nawiasem mówiąc, sama zjadłam prawie całą pizzę, Paszczakowi zostawiając jedynie kawałek:)
Grzanki z sosem pomidorowym, serem i szynką
Składniki na 9 grzanek:
  • 3 bułki zwykłe pokrojone na kromki
  • sos pomidorowy do pizzy (przepis tutaj) – ok. 2 – 3 łyżek
  • 1 – 2 plastry szynki pokrojone w paseczki
  • ok. 50g sera żółtego startego na grubych oczkach
  • masło
Kromki smarujemy masłem, i tą stroną smażymy na patelni, po czym odwracamy, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy szynką i tartym serem, przykrywamy i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. Gotowe!
Grzanki z sosem pomidorowym, serem i szynką
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Grzanki z sosem pomidorowym, serem i szynką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *