Roladki schabowe

Składniki:

  • 60 dag schabu bez kości
  • mleko
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone lub przeciśnięte przez praskę
  • 3 średnie pieczarki pokrojone w drobną kostkę lub zmiksowane w malakserze
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 6 dag sera żółtego starty na tarce
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • wykałaczki
  • sól
Roladki schabowe

Mięso pokroić na plastry (4-5 szt) rozbić młotkiem do mięsa, zalać mlekiem, dodać czosnek, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki, smażyć, aż woda z pieczarek odparuje, ostudzić, dodać ser żółty, dobrze wymieszać. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, lekko posolić, posmarować farszem i zwijać w rolady, które trzeba spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej, smażyć na patelni.

Roladki schabowe
Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Roladki schabowe

  1. A nie miałam pomysłu na schabik. A tu taki przepisik. Mięsko już w mleczku i czosnku. Teraz tylko farszyk, usmażyć i zajadać. Już nie mogę się doczekać!!! Pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *