Pesto z rukoli

Pesto z rukoli

Składniki na słoiczek taki, jak na zdjęciu:) – chyba 0,3l

  • 125 g rukoli
  • ok. 200 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • garść pestek z dyni
  • 100 g startego parmezanu
  • sól
Pesto z rukoli
 
Do naczynia, w którym będzie miksowane pesto (najlepiej żeby było wysokie i stosunkowo wąskie) wlewamy połowę porcji oliwy i wrzucamy garść rukoli miksujemy, ciągle dorzucając rukoli i dolewając oliwy. Następnie wrzucamy parmezan, pestki i czosnek i miksujemy wszystko na gładka masę, doprawiamy solą. Gotowe!
Pesto z rukoli
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Pesto z rukoli
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *