Szpinakowe poduszeczki z rokpolem i kozim serem

Publikacja miała być wczoraj, ale nie udało się, dziś więcej czasu na ślęczenie przy komputerze:) i oto są:

Szpinakowe poduszeczki z rokpolem i kozim serem

Składniki na ok. 10 sztuk:

  • ok. 450g mrożonego szpinaku
  • 100g koziego sera pokrojonego w kostkę
  • 100g sera rokpol – również pokrojonego w kostkę
  • 1 – 2 ząbki czosnku – posiekane
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ok. 1 łyżki masła
W garnku rozgrzać masło z odrobiną oleju i udusić na nim szpinak, dodać czosnek i sery i dusić, aż sery się rozpuszczą. Jeśli trzeba dosolić.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwinąć na nim ciasto francuskie i wycinać z niego kwadraty o boku ok. 10 cm. Na środek kwadratów wykładać ok. 1,5 łyżeczki farszu szpinakowo – serowego i zaginać do środka rogi ciasta, tak, żeby się na środku złączyły. Piec ok. 20 – 25 min. Gotowe!
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Szpinakowe poduszeczki z rokpolem i kozim serem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

4 thoughts on “Szpinakowe poduszeczki z rokpolem i kozim serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *