Krokiety z pasztetówką

Dobre i łatwe krokiety, ja zawsze używałem pasztetówki od „Pana” ze wsi, nie wiem jak wyjdą z takiej ze sklepu, ale wydaje mi się, że jak kupimy pasztetówkę dobrej jakości to powinno być ok.

Krokiety z pasztetówką

Składniki na około 9 szt:

  • 2 średnie cebule pokrojone w kostkę
  • 30 dag pasztetówki pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • naleśniki tu przepis
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
Krokiety z pasztetówką
Cebule podsmażyć, dodać kawałki pasztetówki i smażyć mieszając aż się cała rozpuść (jeśli pasztetówka puści dużo tłuszczu to trzeba wybrać go łyżką i wyrzucić), dodać majeranek, zdjąć z ognia, dodać natkę pietruszki i wymieszać (jeśli farsz jest za gęsty można dodać trochę wody a jeśli za rzadki można dodać łyżkę kaszy manny), nakładać na naleśniki około 2 łyżek farszu i składać w kopertę, panierować w jajku i bułce tartej po czym smażyć na oleju z obu stron.
Krokiety z pasztetówką
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Krokiety z pasztetówką
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

4 thoughts on “Krokiety z pasztetówką

  1. Pięknie wyglądają! Moja mama też robiła podobnie, dodawała trochę gotowanych warzyw z rosołu do pasztetu prochowickiego lub innego drobiowego ;), trochę ziół, przypraw i tym smarowała naleśniki na krokiety właśnie. Pozdrowionka z Monachium! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *