Jajecznica z oliwkami i pomidorem na kremowo

Jajecznica z oliwkami i pomidorem na kremowo
Witajcie weekendowo i bardzo słonecznie:) Ja i Dziecko już po śniadaniu:) Jajecznica z oliwkami i pomidorem – pycha!!!! Do tego sok z prawdziwych, wiejskich papierówek oraz grzanki z masłem czosnkowym i można się weekendować, nawet nie przeszkadza to, że po południu do pracy trza iść – firmę promować:P

Składniki dla 2-3 osób:

  • 4 rozbełtane z pieprzem i solą jajka
  • kilka czarnych i zielonych oliwek drobno posiekanych
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • pół czerwonej cebuli również pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypta ziół prowansalskich
  • odrobinę oliwy z oliwek
  • grzanki posmarowane masłem czosnkowym
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zeszklić na tym cebulę, dodać pomidora i zioła i smażyć ok. 5 min, po czym dodać oliwki i rozbełtane jajka i cały czas mieszając, smażyć jajecznice na małym ogniu, co jakiś czas ściągając z ognia i wracając na palnik. Kiedy jajecznica będzie się już ścinać, dodać śmietanę i cały czas kontynuując proceder ściągania i wracania na palnik, doprowadzić do ulubionej przez siebie konsystencji jajecznicy:) Podawać z czosnkowymi grzankami. Gotowe!
Jajecznica z oliwkami i pomidorem na kremowo
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Jajecznica z oliwkami i pomidorem na kremowo
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *