Muffinki czekoladowe #2

Muffinki czekoladowe#2

Klasyka po raz drugi:)

Przepis zaczerpnięty od Cookies Hunter

Muffinki czekoladowe#2

Składniki na 12 babeczek:
Suche:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki kakao
Mokre:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodać pozostałe suche składniki  i wymieszać łyżką. W drugiej misce wymieszać składniki mokre i połączyć z suchymi. Dobrze wszystko razem łyżką wymieszać. Do foremek powsadzać papilotki i napełniać ciastem tak, aby zostało od góry ok. 1 cm. miejsca. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 min.Sprawdzić patyczkiem, jak będzie suchy wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Gotowe!
Muffinki czekoladowe
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Muffinki czekoladowe #2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *