Naleśniki ze szpinakiem

Ani ja, ani mój Mąż nie lubimy sera na słodko, więc jak po produkcji pierogów zostało jeszcze trochę w lodówce, żaden sernik, czy tym podobne serowe słodkości nie wchodziły w grę, a żal było wyrzucić. Do pracy takie naleśniki w sam raz, w szczególności  kiedy brak urządzenia podgrzewającego, bo na zimno są chyba jeszcze lepsze:)
Naleśniki ze szpinakiem

Proste i szybki, nie licząc smażenia naleśników:)

Składniki:
przepis na ciasto tutaj, więc nie będę się powtarzać:)

Farsz:

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • ok. 30 dag białego sera
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula drobno posiekana
  • sól i pieprz
  • masło
W dosyć głębokim garnku rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić szpinak i pozwolić mu się rozgrzać, często mieszając, żeby się nie przypalił:) Równocześnie na patelni zeszklić na maśle cebulę.
Jak szpinak będzie już uduszony, posolić go, dodać czosnek, cebulę, śmietanę i jajko, dobrze wymieszać, jak jajko się zetnie, dodać rozdrobniony widelcem biały ser i wymieszać, doprawić solą i pieprzem i często mieszając gotować ok. 5 min. Zdjąć z ognia przestudzić i nafaszerować wcześniej przygotowane naleśniki. Gotowe:)
Naleśniki ze szpinakiem
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Naleśniki ze szpinakiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

One thought on “Naleśniki ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *