Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Składniki:

  • 2 filety śledziowe w occie pokrojone w 2 cm paski
  • 1 średnia cebula posiekana w piórka
  • 1 nieduży ogórek kiszony pokrojony w kostkę
  • 1 jajko na twardo pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • sól, pieprz

Cebulę sparzyć wrzątkiem, zahartować zimną woda, odsączyć. Następnie wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, śmietanę, musztardę, dokładnie wymieszać. Doprawić solą  i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.

Śledź w śmietanie
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Śledź w śmietanie
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

One thought on “Śledź w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *