Łosoś pieczony

Łosoś pieczony



Składniki dla 2 – 4 osób:

  • 450 g filetów z łososia
  • 6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 4 plastry cytryny
  • 3 listki mięty
  • sól wędzona (lub po prostu sól)
  • odrobina oliwy
Na blasze do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, tyle, żeby można było zawinąć dosyć szczelnie łososia. Folię polać odrobiną oliwy, włożyć łososia, „obtoczyć” go w oliwie, posypać solą, dodać resztę składników i zapiekać 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podawać z focaccią (tylko bez czosnku). Gotowe!
Łosoś pieczony
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Łosoś pieczony
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

One thought on “Łosoś pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *