Sos pomidorowy

Zainspirowany przepisem Giancarlo Russo. Ja użyłam tego sosu do tarty z mozzarellą, boczkiem, serem kozim i rukolą.
Sos pomidorowy
Składniki:
  • puszka pomidorów bez skóry
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
  • 20 listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
W małym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i bazylię, mieszając podsmaża 2 min. dodać pomidory, gotować ok. 5-6 min. doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Gotowe!
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Sos pomidorowy
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *