Zupa jarzynowa

Taką zupę robiła babcia. Lato i słońce na talerzu.
Zupa jarzynowa

Składniki na 4 – 6 porcji:

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 kalarepa pokrojona w paseczki
  • 4 duże młode ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • garść zielonego groszku
  • garść fasolki szparagowej żółtej pokrojonej
  • kawałek kalafiora pokrojonego na małe różyczki
  • 3 marchewki z gotowania bulionu, pokrojone w plasterki
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz
Do bulionu wrzucamy wszystkie warzywa oprócz groszku, gdy zmiękną dorzucamy groszek, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 min. Na końcu dodajemy koperek i podajemy zupę. Gotowe!
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Zupa jarzynowa
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

One thought on “Zupa jarzynowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *