Pomysł na… Soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny

DSC_0952

Kolejny wpis z wykorzystaniem nowego produktu Winiary. Tym razem pałki z kurczaka w ziołach z nutą cytryny. Nowość Winiary, która nie zawiera zbędnych/szkodliwych/sztucznych dodatków. Na opakowaniu w składnikach widnieją suszone warzywa, przyprawy, olej słonecznikowy, kwas cytrynowy. Tak, ze całkiem przyzwoicie. Przygotowanie obiadu z wykorzystniem tegoż Pomysłu na… zajmuje chwilę, wystarczy – za radą producenta kupić 8 pałek z kurczka, następnie włożyć do worka dołączonego do opakowania i zasypać przyprawami z większego worka. Dalej postępujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, która swoją drogą jest bardzo czytelna. Pałki pieką się 60 min w temp. 200 stopni. No i po godzinie mamy soczystego, pachnącego kurczka z lekko cytrynową nutą, który mimio dodatku kolendry, fantastycznie pasuje do ziemniaków i surówki np. z marchewki. Gemeralnie rzecz biorąc produkt bardzo na plus, bez chemii, łatwy w użyciu, a kuczak jest sosczyty i aromatyczny.

DSC_0971

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *