Schab z sosem pieczeniowym

Schab z sosem pieczeniowym

Składniki na 4 porcje:

  • Sos pieczeniowy ciemny Winiary
  • 300 ml zimnej wody
  • 1 łyżka śmietany
  • 100 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 100 g cebuli pokrojonej w pół-talarki
  • 1 kiszony ogórek pokrojony w pół-talarki
  • 1 łyżka masła
  • 400 g schabu bez kości

Mięso umyć, pokroić na plastry o wadze 150 g, posolić i odstawić Sos pieczeniowy ciemny Winiary rozmieszać z woda i śmietaną. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę dodać marchewkę, przykryć i dusić na małym ogniu, aż marchewka lekko zmięknie, dodać ogórka. Następnie dodać przygotowany sos, wymieszać dokładnie, zagotować i gotować jeszcze 10 min. Mięso usmażyć na patelni, podawać polane sosem i z ziemniakami z wody.

Schab z sosem pieczeniowym

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Schab z sosem pieczeniowym
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *