Spaghetti z tuńczykiem

Składniki na 2 porcje:

  • 120 g tuńczyka z puszki w kawałkach w sosie własnym
  • 1 duża cebula (120 g), posiekana w kostkę
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 5 łyżek Sosu Włoskiego Winiary
  • 1 łyżka oliwy
  • ok. 10 szt oliwek zielonych
  • kilka kaparów
  • 100 ml czerwonego. półwytrawnego wina
  • sól
  • 220 g suchego makaronu spaghetti pełnoziarnistego

W garnku nastawić wodę na makaron, ana taką ilość makaronu potrzeba ok. 2 litów wody osolonej. W między czasie przygotować sos: na patelni rogrzac oliwę, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Następnie wrzucić tuńczyka, oliwki i kapary, podsmażyć ok 3 min. Dolać wino, odparować alkohol. Dodać Sos Włoski Winiary, wszystko dobrze wymieszać, doprawić solą, dodać ugotowany makaron i wymieszać.

Spaghetti z tuńczykiem

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Spaghetti z tuńczykiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *