Zupa krem ziemniaczano-paprykowy

Prosta,  smaczna, tania i jak się ma mrożony wywar, to zupa krem ziemniaczano-paprykowy jest gotowa w niecałe 30 min.

Zupa krem ziemniaczano-paprykowy

Składniki na 4 – 6 porcji:

  • 1 litr wywaru drobiowego
  • 0,5 kg ziemniaków, pokrojonych w dużą kostkę
  • 1 duża biała papryka, pokrojona w kostkę
  • 100 ml śmietanki słodkiej 18%
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • ostra zielona papryka do podania – ewentualnie
Zupa krem ziemniaczano-paprykowy

Wywar zagotować, wrzucić ziemniaki, jak zmiękną, dodać paprykę i gotować ok 5 min. Doprawić solą, pieprzem i magi, wlać śmietankę. Zmiksować. Gotowe!

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Zupa krem ziemniaczano-paprykowy
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Zupa krem ziemniaczano-paprykowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *