Domowa musztarda

Domowa musztarda

Domowa musztarda

Jako, że bardzo lubię musztardę, dodaję ją do wielu potraw więc pomyślałem, że spróbuję zrobić musztardę dla siebie, taką ostrą z nutą kolendry. Domowa musztarda, tak, jak wszystko „homemade” smakuje lepiej 🙂 Robi się ją dosłownie w kilka chwil.

Domowa musztarda

Składniki:

  • 85 g białej gorczycy
  • 15 g czarnej gorczycy
  • 5 g kolendry
  • 150 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki wody

Domowa musztardaDomowa musztarda

 

 

 

 

 

 

 

Gorczycę i kolendrę zmiel w młynku lub zmiksuj w blenderze lub rozetrzyj w moździerzu, połącz z pozostałymi składnikami, odstaw na 24 godziny,  przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce, można ją długo przechowywać i się nic nie psuje. Gotowe!

Domowa musztarda

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Domowa musztarda
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *