Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu. Szybkie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż te ziemniaczane ze sklepu.Mówi się, że dzieci nie lubią zielonych potraw (moim zdaniem jest to kwestia przyzwyczajenia i nauczenia dziecka różnych smaków) ale te chipsy zawsze znikają bardzo szybko na warsztatach z dziećmi i rodzicami

Składniki:

  • opakowanie umytego jarmużu 200 g
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Jarmuż przełóż do dużej miski, dodaj oliwę, oprósz delikatnie solą i połowę wyłóż na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 7 min. Z drugą częścią jarmużu zrób to samo.Podawaj natychmiast, kiedy chipsy  dłużej poleżą, to zmiękną i nie będą już chipsami 🙂

 

chipsy z jarmużu

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Chipsy z jarmużu
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *