Kapusta po węgiersku to bardzo smaczna wersja kapusty zasmażanej.
Składniki:
- 35 dag kiszonej kapusty
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 cebula drobno posiekana cebula
- 1 biała papryka pokrojona w kostkę
- 1 pokrojony w kostkę ogórek kiszony
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz
Składniki oprócz białej papryki, cebuli i mąki wrzucić do gara i gotować do miękkości, dodać białą paprykę, chwilę wszystko razem pogotować, aby papryka zmiękła. Cebulę podsmażyć, dodać do niej mąkę i dorzucić do kapusty, doprawić i zagotować.
Jaki zbieg okoliczności;) Ja właśnie wertuję przepisy z kuchni węgierskiej;) Taka kapustka brzmi zachęcająco;)
miłego dnia
wiesz co mi sie podoba..ze to danie jest…sezonowe..to znazcy..takie zimowe..i taka mam ochote na nie:)))
Pozdrawiam!
Ja ostatni coś mam cały czas ochotę na kuchnię węgierską, więc pewnie coś jeszcze dodam, też życzę miłego dnia
zapowiada się przepysznie!
Węgierskie klimaty są super…wypróbóję!
Kieliszek Tokaja dopelni wszystko 😛
Myślę, że Tokaj to będzie dobre dopełnienie 🙂