Mielone kotlety rybne
Mielone kotlety rybne powstały w zasadzie ad hoc, okazało się, że zakupione filety z tilapii miały tyle ości, których usuwanie pęsetą powodowało rwanie mięsa, więc jedynym wyjściem było zmielenie ich na kotleciki rybne. Bardzo dobre dla dzieci, ości zmielone, ryzyko zadławienia się ością wyeliminowane.
Składniki na 4- 6 porcji:
- 500 g filetów rybnych
- 1 jajko
- 2 łyżki zwykłej mąki
- 1 cebula (o wadze 80 g)
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- sól
- świeżo mielony pieprz Appetita
Rybę zmiel w maszynce do mięsa na średnim sitku. Cebulę pokrój w kostkę. W misce wymieszaj wszystkie składniki na masę. Formuj kotlety po 100 – 150 g. Usmaż na złoto z obu stron na niewielkim ogniu, najlepiej bez tłuszczu. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Mielone kotlety rybne
Opublikowany