Łazanki

Łazanki robię z kapusty mieszanej, trochę kiszonej i trochę słodkiej.

Składniki:

  • 50 dag białej poszatkowanej kapusty
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 20 dag pokrojonych w drobną kostkę pieczarek
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 4 laski kiełbasy
  • sól i pieprz
  • opakowanie makaronu łazankowego

Kapusty udusić w osobnych garnkach. Cebulę podsmażyć z kiełbasą, dodać pieczarki i smażyć jeszcze ok. 5 min. Wszystko połączyć ze sobą, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie i połączyć z pozostałymi składnikami.

Łazanki z kiszonej i białej kapusty
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Łazanki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *