Placki z fasoli

Placki z fasoli

Wracamy do naszego blogowania po dłuższej przerwie. Dziś prezentujemy Wam placki z fasoli z suszonymi pomidorami w towarzystwie sosu pomidorowego z czarny i oliwkami i kurczaka. Do smażenia wykorzystaliśmy ciekawy i bardzo dobry produkt Rama Smaż jak szef kuchni. Wraz z innymi blogerami zostaliśmy zaproszeni do akcji „Podejmij wyzwanie Ramy Smaż jak szef kuchni-100 pomysłów na…”, ktora polegała na skomponowaniuskomponowaniua przepisu z wykorzystaniem Rama Smaż jak szef kuchni oraz innych produktów,które dostaliśmy w prezencie. I w ten oto sposób powstał poniższy przepis.

dsc_1386

Składniki:

  • 500g fileta z kurczaka

Kotleciki:

  • 2 puszki fasoli ( odsączyć) 
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 60g suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 puszka pomidorów bez skórki pokrojonych w kostkę (ok. 450 g)
  • 10 czarnych oliwek pokrojonych w krążki
  • oliwa

dsc_1402 dsc_1413

Składniki na kotleciki zblenduj. Z powstałej masy uformuj kotleciki . Na patelni rozgrzej 1 łyżkę Ramy Smaż jak szef kuchni i smaż kotleciki na niedużym ogniu.  Cebulę zeszklij na 1 łyżce Ramy Smaż jak szef kuchni, dodaj oliwki i pomidory, zagotuj i dopraw solą i pieprzem. Filet z kurczaka podsmażyć na patelni na 1 łyżce Rama Smaż jak szef kuchni z obu stron aż będzie złocisty.  Kotleciki podawaj z sosem pomidorowym i piersią z kurczaka pokrojoną w plasterki. Gotowe!

dsc_1418

 

Podsumowanie
Nazwa dania
Placki z fasoli
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
5 Based on 3 Review(s)
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *