Sałatka ze szparagami i serem feta

 

Witajcie po długiej przerwie. Mimo, iż aura nas nie rozpieszcza, wiosna zaczyna nam się objawiać na talerzach, a że lato za pasem i w Lidlu tydzień grecki,polecamy Wam dziś taką oto sałatkę:

Składniki na 2 porcje:

  • pół opakowania sera feta Eridanous
  • 1 nieduży pomidor
  • 1 filet z kurczaka o wadze ok. 200 g
  • oliwki Eridanous – wedle uznania
  • 8 zielonych szparagów
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Kalamata Eridanous
  • sól i pieprz

Filet z kurczaka umyj, lekko rozbij, oprósz solą i usmaż na patelni grillowej, a następnie pokrój w paski. Szparagi umyj i pokrój, tak jak lubisz. Pomidora umyj i pokrój w kostkę. Szparagi umyj i pokrój tak, jak lubisz. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj fetę, pomidora, szczypiorek i oliwki, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem i znów wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na talerze, a na wierzchu ułóż paski grillowanego kurczaka. Gotowe 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *