Hamburgery

Hamburgery

Składniki na 6 hamburgerów:

  • 700 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 łyżeczka sosu Worchestershire
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • kilka kropel tabasco
  • 1 mała czerwona cebula posiekana w drobną kostkę
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól i pieprz

Wszystko wymieszać na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mięsa formować hamburgery o grubości 1 cm i smażyć na lekko natłuszczonej patelni ok. 2 min. z każdej strony.

Hamburgery
Do bułki włożyć ulubione składniki np. sałatę  pomidora, cebulę itp. no i oczywiście hamburgery, polać ketchupem i musztardą. Podawać do razu.
Hamburgery
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Hamburgery
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly

22 thoughts on “Hamburgery

  1. Prz-pię-kne! Ja również dziś na kolację przewidziałam hamburgerowe szaleństwo, co zapewne sposoba się mojej męskiej Połówce 🙂 Ja zawsze się waham…czy dodać jajko czy nie do mięsa… Dziś skorzystam z Twojego przepisu. Dziękuję!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *