Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

Składniki:

  • 600g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 ząbki zmiażdżone lub pokrojone w kostkę ząbki czosnku
  • 2 pęczki koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz
Żołądki oczyścić i pokroić w paski, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę ziele angielskie i liść laurowy, gotować miękkości. Do ugotowanych żołądków dodać posiekany koperek i czosnek, zagotować, zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z puree ziemniaczanym

Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *