Puree ziemniaczane

Najczęściej jak idziemy wychodzimy gdzieś coś zjeść to ziemniaki są niejadalne, suche z grudami itp. oto przepis na pyszne  puree ziemniaczane.

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki gęstego jogurtu – najlepiej typu greckiego
  • 2 łyżki masła
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1/3 szklanki mleka
  • sól

 Ziemniaki ugotować, odcedzić i ugnieść z wszystkimi składnikami, podgrzewać na ogniu cały czas mieszając do czasu aż konsystencja będzie nam odpowiadała, doprawić solą, ewentualnie gałką muszkatołową. No i mamy gotowe pyszne puree ziemniaczane.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Puree ziemniaczane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *