Zupa czosnkowo – cebulowa

Prosta i pyszna zupa czosnkowo – cebulowa

Składniki na 6 porcji:

  • 2 l wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula (połowa przypalona na patelni)
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • śmietankowy serek topiony
  • sól  i pieprz
Zupa czosnkowo - cebulowa

Warzywa, ziele angielskie i liść laurowy wrzucić do wody,  ugotować do miękkości, dodać czosnek, gotować 5 min. Wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, dodać serek i wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Zupa czosnkowo – cebulowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *