Sos grzybowy z koperkiem

Sos grzybowy z koperkiem

Składniki:

  • 200 g grzybów, pokrojonych w dużą kostkę, tak, żeby było czuć grzyba w sosie:)
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% (120 ml)
  • 1/2 szklanki wody (ok. 120 ml)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Masło rozgrzać z odrobiną oleju, wrzucić grzyby i podsmażyć, dodać wodę i śmietankę. Zagotować, dodać czosnek  szczypiorek, koperek, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Sos grzybowy z koperkiem
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Sos grzybowy z koperkiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

5 thoughts on “Sos grzybowy z koperkiem

    1. ja zobaczyłem takie połączenie na jakimś śląskim programie i postanowiłem wypróbować, sos wyszedł bardzo dobry, całkiem inny niż ten co normalnie robię (dodaję cebulę smażoną i nie dużo innych dodatków) pozdrawiam :

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *