Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Zastanawiałem się, czym nadziać filety z kurczaka i wymyśliłem, że fajnym pomysłem będzie nafaszerowanie kurczaka delikatną ricottą z suszonymi pomidorami z dodatkiem pora. A całość usmażona w Pomyśle na… Papirus Winiary. Wyszło bardzo smacznie i soczyście dzięki Papirusowi:)

Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka

Farsz:

  • 130 g sera ricotta
  • 30 g suszonych pomidorów w oliwie, drobno pokrojonych
  • 50 g drobno posiekanego pora

Dodatkowo:

  • 1 opakowanie Pomysłu na… Papirus Winiary z czosnkiem
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać i odstawić. Piersi podzielić na cztery sztuki i delikatnie zrobić w nich nacięcia, tak, aby nie przeciąć całości, a jedynie zrobić kieszonki na farsz. Następnie napełnić kieszonki farszem i spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety włożyć w Papirus i smażyć na patelni – nie dodając tłuszczu, 5 – 7 min. z każdej strony (w zależności od grubości fileta). Podawać np.z kuskusem, lub z czym, kto chce:) Danie fajnie komponuje się z sałatką z pomidorów.
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *