Składniki:
- 2 filety śledziowe a’la matias
- 1 duży ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
- ½ puszki fasoli białej (odsączone z zalewy)
- 2 małe ziemniaki
- ½ niedużej cebuli pokrojone w drobną kostkę (można cebulę przelać wrzątkiem na sitku, żeby straciła trochę na ostrości)
- 1 łyżka śmietany
- 3 łyżki majonezu
Jeśli filety są mocno słone to można je wymoczyć około godziny w wodzie lub mleku. Pokroić filety w kostkę o boku około 1cm, wymieszać z resztą składników, doprawić solą i pieprzem
Podsumowanie
![recipe image](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/uploads/2014/01/DSC_0346-1.jpg)
Nazwa dania
Sałatka śledziowa z fasola
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
![1star](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://paszczakigotuja.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)