Pasta jajeczna

pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to źródło witamin A, D, B2, białka, żelaza i innych bogactw. Dodatek kiełków tylko podnosi jej walory 🙂 jest to pyszny dodatek do świeżego chleba. 

pasta jajeczna

Składniki na mniej więcej 4 porcje:

  • 6 jajek L
  • 1 łyżka kiełków brokułu
  • 1 łyżka kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 3 łyżki Majonezu Delikatnego
  • przyprawa do jajek Appetita
  • pieprz Appetita
  • sól

pasta jajeczna

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na połówki i przełóż do miski, rozgnieć je widelcem. Do jajek dodaj kiełki, szcyzpiorek, majonez, wymieszaj. Dopraw przyprawą do jajek, pieprzem i ewentualnie solą. Podawaj na świeżym pieczywie. Gotowe!

pasta jajeczna

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Pasta jajeczna
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *