Domowa musztarda

Domowa musztarda

Domowa musztarda

Jako, że bardzo lubię musztardę, dodaję ją do wielu potraw więc pomyślałem, że spróbuję zrobić musztardę dla siebie, taką ostrą z nutą kolendry. Domowa musztarda, tak, jak wszystko „homemade” smakuje lepiej 🙂 Robi się ją dosłownie w kilka chwil.

Domowa musztarda

Składniki:

  • 85 g białej gorczycy
  • 15 g czarnej gorczycy
  • 5 g kolendry
  • 150 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki wody

Domowa musztardaDomowa musztarda

 

 

 

 

 

 

 

Gorczycę i kolendrę zmiel w młynku lub zmiksuj w blenderze lub rozetrzyj w moździerzu, połącz z pozostałymi składnikami, odstaw na 24 godziny,  przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce, można ją długo przechowywać i się nic nie psuje. Gotowe!

Domowa musztarda

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Domowa musztarda
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *