Biała kiełbasa w piwie

Biała kiełbasa w piwie

Składniki:

  • 3 białe kiełbasy
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 łyżka octu winnego
  • 500 ml jasnego piwa
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki miodu
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżka zasmażki
  • olej
Biała kiełbasa w piwie

Kiełbasę ponabijać wykałaczką albo widelcem, cebulę podsmażyć, przełożyć do jakiegoś naczynia, kiełbasę obsmażyć z wszystkich stron, dodać ocet, dodać cebulę, piwo ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, miód i czosnek, gotować około 40 min (można dodać trochę wody jeśli sos nam się za bardzo zredukuje).  Zagęścić sos zasmażką.

Biała kiełbasa w piwie
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Biała kiełbasa w piwie
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Biała kiełbasa w piwie

  1. Dziękuję za ten przepis, zrobiłam taką białą kiełbasę i była pyszna. Zamieściłam również na swoim blogu, ale oczywiście podałam autora przepisu i link do Twojego bloga. Pozdrawiam serdecznie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *