Biała kiełbasa w czerwonym winie

Biała kiełbasa w czerwonym winie

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 jabłko pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżka miodu
  • sol
Biała kiełbasa w czerwonym winie

Cebulę podsmażyć, dodać jabłka i smażyć jeszcze 2 min, przełożyć od garnka, dodać wino, rozmaryn, miód doprawić lekko solą. Kiełbasę obsmażyć z wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać cebulę z winem i przyprawami i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 min.

Biała kiełbasa w czerwonym winie
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Biała kiełbasa w czerwonym winie
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

6 thoughts on “Biała kiełbasa w czerwonym winie

  1. ja tez glodna!! w lodowce czeka kielbaska kani… olac ze piatek, winko tez odbrej dirmy, warzywka z carrefoura! smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *