Składniki:
- 600g żołądków drobiowych
- 2 marchewki pokrojone w kostkę
- 1 pietruszka pokrojona w kostkę
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 ząbki zmiażdżone lub pokrojone w kostkę ząbki czosnku
- 2 pęczki koperku
- 2 łyżki mąki
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- sól, pieprz
Żołądki oczyścić i pokroić w paski, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę ziele angielskie i liść laurowy, gotować miękkości. Do ugotowanych żołądków dodać posiekany koperek i czosnek, zagotować, zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z puree ziemniaczanym
lubię takie dania
Ostatni miałem straszną ochotę na podroby 🙂
oo coś dla mnie ja lubię wszelkiego rodzaju serduszka itp. muszę wypróbować
Też bardzo lubię podroby 🙂
No Paszczaku, zrobiłeś mi smaka na te żołądki, właśnie je gotuję:) Gratuluję stronki! pozdro