Składniki na 6 hamburgerów:
- 700 g mielonego mięsa wołowego
- 1 łyżeczka sosu Worchestershire
- 1 łyżeczka ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- kilka kropel tabasco
- 1 mała czerwona cebula posiekana w drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól i pieprz
Wszystko wymieszać na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mięsa formować hamburgery o grubości 1 cm i smażyć na lekko natłuszczonej patelni ok. 2 min. z każdej strony.
Do bułki włożyć ulubione składniki np. sałatę pomidora, cebulę itp. no i oczywiście hamburgery, polać ketchupem i musztardą. Podawać do razu.
Podsumowanie
Nazwa dania
Hamburgery
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on
śliczne bułeczki.jak malowane.całość pycha
dzięki 🙂
jak malowane, super.
no i smaczne 🙂
Cudne hamburgery! Ślinka cieknie 🙂
Dzięki 🙂
Cudownie wyglądają te hamburgery…
dziękuje 🙂
ale ładnie wyglądają 😉 zgłodniałam!
ja też 🙂
śliczne 🙂
fajnie, że się podobają 🙂
Prz-pię-kne! Ja również dziś na kolację przewidziałam hamburgerowe szaleństwo, co zapewne sposoba się mojej męskiej Połówce 🙂 Ja zawsze się waham…czy dodać jajko czy nie do mięsa… Dziś skorzystam z Twojego przepisu. Dziękuję!
całych jajek lepiej nie dawać bo mięso będzie „leiste” możesz dodać żółtko jak chcesz 🙂 pozdrawiam
Napisz jeśli zrobisz czy wyszły 🙂
Jak wrocimy z tej Finlandii to wpadniemy na jakiego hamburgera, bo patrzac na zdjecia nie mozna sie oprzec 🙂
Wpadajcie 🙂
Jak wrocimy z tej Finlandii to wpadniemy na jakiego hamburgera, bo tak smakowicie wygladaja ze po prostu nie mozna sie oprzec. 🙂
I po co chodzić do fastfoodów! Wyglądają pysznie! 🙂
Jeszcze nie wiem jak smakują, ale prezentują się wyjątkowo apetycznie 🙂
Bułki wyglądają cudownie! I naprawdę piękne zdjęcia. A ja Cię Paszczaku kojarzę z krakowskiego spotkania blogerów na ue 😉 Pozdrawiam!
🙂 żona robiła zdjęcia, teraz spotkanie jest w następny czwartek 🙂 tj 17 🙂